De kunstenaar

Als kunstenaar vindt Eric Zilverberg het belangrijk om tijdens het schilderen of beeldhouwen in gesprek te komen met zijn onderwerp en de materie waardoor er een “dialoog en monoloog” vanuit het hart ontstaat.

Kunst moet een ziel hebben en vanuit het hart komen, het moet als een zigeuner zwerven door zijn geest. Dat geldt voor zowel de schilderijen als de bronzen beelden die Eric maakt. De beelden worden behandeld met een mooie patina, waarmee een schilderachtig effect in de beelden wordt verkregen.

De emotionele geladenheid is dan ook een kenmerk wat steeds weer tot uiting komt in de werken van Eric. Hij wil mensen met zijn werk raken, in hun eigen belevingswereld en optiek.

Veel mensen kennen Eric van Galerie Zilver aan de Prinsengracht, onder de Westertoren in hartje Amsterdam. Jarenlang was het de ideale werkplek en expositieruimte waar uiteraard duidelijk zichtbaar de nodige verfklodders op de vloer achtergebleven zijn die het verhaal van zijn leven en werken vertellen.

Eric houdt van reizen en andere werelden ontdekken, zijn werk is dan ook sinds 1975 overal ter wereld te zien, zo exposeerde hij in Belgie, Frankrijk, Duitsland, Spanje, Amerika en Indonesïe. Door alle invloeden van studiereizen in Europa, Azië, Noord- en Zuid Amerika en Afrika heeft het werk van Eric Zilverberg een geheel eigen gezicht, met steeds weer zijn kleurrijke kijk op de wereld als herkenpunt.

Nadat Galerie Zilver is beëindigd, heeft Eric Zilverberg een tijd lang gekozen om zijn geest vrij te laten en als een zigeuner de zon achterna te reizen, op zoek naar nieuwe inspiratie en uitdagingen.

Na vele omzwervingen heeft de kunstenaar bij Residentie Rosa Spier Huis in Laren een plek gevonden waar hij samen met andere kunstenaars, musici en wetenschappers woont, werkt en exposeert.

Onder de naam Atelier Zilver werkt Eric Zilverberg nu samen met zijn zoon Mitja Zilverberg. U vindt deze kunstliefhebbers terug in het atelier in Laren maar ook op diverse internationale kunstpresentaties.

Maar natuurlijk bent u ook van harte welkom (op afspraak) om een bezoek te brengen aan het atelier bij Rosa Spier in Laren, om de kunstenaar in actie te zien of zijn werk te komen bekijken.

Opdrachten worden door de Eric ook met veel plezier gerealiseerd. Gewenste lokatie, personage, portret of anderszins, wordt in overleg uitgevoerd als schilderij of als bronzen beeld.

Voor mensen uit Belgie of het zuiden van Nederland is het mogelijk om de werken op afspraak in Turnhout (net over de Belgische grens) te bekijken.

Een kunstenaar gaat nooit met pensioen, een kunstenaar ben je met hart en ziel, je leven lang

Kunstwerk aankopen?
Wenst u meer informatie of een kunstwerk van Eric Zilverberg aan te kopen?
Mail naar 
info@ericzilverberg.com voor meer informatie of het maken van een afspraak.

Bekijk hier de c.v. van Eric Zilverberg.

Copyright Eric Zilverberg
Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze website mag worden verveelvuldigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand of openbaar gemaakt, in enige vorm of op enigerlei wijze, hetzij elektronisch, meganisch, door fotocopieën, opname, of enig andere manier, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Eric Zilverberg

Theme: Overlay by Kaira Copyright Atelier Zilver