De kunstenaar

ahwerk

Kunst in de eigen waarde laten en met volle teugen genieten van wat het te zeggen heeft.

Kunst is zijn leven.
Sinds 1975 zijn de werken van Eric Zilverberg overal ter wereld te zien, zo exposeerde hij in Belgie, Frankrijk, Duitsland, Spanje, Amerika en Indonesïe. Door alle invloeden van studiereizen in Europa, Azië, Noord- en Zuid Amerika en Afrika heeft het werk van Eric Zilverberg een geheel eigen gezicht, met als belangrijkste kenmerk “positivisme”. Eric Zilverberg wil mensen met zijn werk raken in hun eigen belevingswereld en optiek.

purmerendUit het hart
De kunstenaar vindt het belangrijk om tijdens het werken in gesprek te komen met zijn onderwerp en de materie. Waardoor er een “dialoog en monoloog” vanuit het hart ontstaat. Want kunst moet volgens de kunstenaar een ziel hebben en vanuit het hart komen, het moet als een zigeuner zwerven door zijn geest.

Passie en emotionele geladenheid
Naast een passie voor schilderen heeft Eric Zilverberg een passie voor het maken van bronzen beelden. De beelden worden behandeld met een mooie patina, waarmee een schilderachtig effect in de beelden wordt verkregen. Kunstkenners zijn dan ook gefascineerd door de emotionele geladenheid die steeds weer tot uiting komt in de werken van de kunstenaar.

schetsIn opdracht
Opdrachten worden door de kunstenaar met veel plezier gerealiseerd. Gewenste lokatie, personage, portret of anderszins, wordt in overleg uitgevoerd als schilderij of als bronzen beeld.

Galerie Zilver
Met de start van Galerie Zilver op de Prinsengracht, onder de Westertoren in hartje Amsterdam vindt Eric Zilverberg de ideale werkplek. Een plek met een expositieruimte en een “werkvloer”, waar uiteraard duidelijk zichtbaar de nodige verfklodders op de vloer achterblijven en het verhaal van het leven van de kunstenaar vertellen. 

Galerie Zilver is inmiddels in de huidige vorm beëindigd. Eric Zilverberg heeft er voor gekozen om zijn geest vrij te laten en als zigeuners samen met zijn partner de zon achterna te reizen, op zoek naar nieuwe uitdagingen. Naast het reizen heeft de kunstenaar onder de Spaanse zon een plek gevonden waar hij met vrienden, kennissen en andere kunstminnaars, met een glas wijn in de hand, heerlijk discussieert over de gemeenschappelijke grote liefde voor de Kunst en alles wat hen verder allemaal bezighoudt.

Kunstwerk aankopen?
Wenst u meer informatie of een kunstwerk van Eric Zilverberg aan te kopen?
Mail naar info@ericzilverberg.com voor meer informatie of het maken van een afspraak.

Bekijk hier de c.v. van Eric Zilverberg.

Copyright Eric Zilverberg
Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze website mag worden verveelvuldigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand of openbaar gemaakt, in enige vorm of op enigerlei wijze, hetzij elektronisch, meganisch, door fotocopieën, opname, of enig andere manier, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Eric Zilverberg